Κορονοϊός: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα, 4 οι νεκροί- Επιβεβαιώθηκαν 103 νέα

8 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση

Στα 331 αυξήθηκαν την Κυριακή (από 228 το Σάββατο) τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Η Ελλάδα μετρά ήδη 4 νεκρούς, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την μάχη με τον φονικό ιό. Πρόκειται για έναν άνδρα 53 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο την μάχη με τον κορονοϊό στην χώρα μας πέθανα δύο ακόμη ασθενείς από την Πτολεμαΐδα και την Ζάκυνθο, 90 και 67 ετών αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος νεκρός είχε καταγραφεί στην Πάτρα στις 12 Μαρτίου.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι όλοι άντρες και ο μέσος όρος ηλικίας τα 67 έτη και οι περισσότεροι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Από το σύνολο των νοσηλευομένων είναι το 57% άντρες και η μέση ηλικία 64 έτη.

Ο ιός αφορά κυρίως ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως ηλικιωμένους και όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια προφύλαξης και αποτροπής της εξάπλωσης του ιού ο κ. Τσιόρδας ανέφερε:

“Το μήνυμα μας είναι σαφές θέλουμε να αποφύγουμε τις συναθροίσεις ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων που συναθροίζονται στις Εκκλησίες. Αύριο συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις”.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως έχουν γίνει πάνω από 4.000 εργαστηριακοί έλεγχοι, ενώ σημείωσε πως απο το σύνολο των κρουσμάτων τα 44 είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί